VR Care

Screen Shot 2016-07-01 at 11.26.43

Realitatea virtuală își găsește din ce în ce mai multe aplicații în afara gamingului, de la instalații artistice până la concerte simfonice la distanță și filme interactive. Una dintre criticile aduse des
headseturilor VR este că ne rup de realitate, transportându-ne într-o lume imaginară. Însă, există situații în care această însușire poate fi folosită în scop pozitiv.

Compania de design Frog a colaborat cu Stanford Plastic în dezvoltarea unui headset care să fie folosit la tratarea pacienților care suferă de dureri puternice – cum ar fi în cazul arsurilor. Pacienții au la dispoziție o sumă de jocuri care să le distragă atenția de la durere prin simpla înclinare a capului în stânga și dreapta. VR Care a fost conceput astfel încât să fie nu doar confortabil pentru pacienți, dar și ieftin (sub 10 dolari) și să îndeplinească toate criteriile de sterilitate din unitățile medicale.

Prototipul trebuie să mai treacă prin câteva modificări până să ajungă pe piață, dar până atunci Frog au urcat specificațiile tehnice pe platforma open source GitHub ca să poată fi folosite de oricine.

3061018-poster-p-3-frog-builds-a-vr-headset-suited-for-hospitals-968x545VR-titlescreen-out-of-headset

Comments are closed.