The Sugar Lab

sugar-lab-lead

Tehnologia de printare 3D a fost folosită până în prezent la crearea unor tipuri foarte variate de obiecte, de la artă conceptuală până la îmbracăminte și încălțăminte. De ce nu, în curând, și în bucătărie?

Kyle și Liz von Hasseln, doi arhitecții din Los Angeles, au început deja o mică afacere de producție, The Sugar Lab, utilizând unul dintre cele mai comune ingrediente: zahărul. Procesul tehnologic este similar printării 3D standard. Zahărul este aplicat în straturi, în timp ce un amestec de alcool și apă udă și apoi întărește zahărul în forma proiectată. Piesele rezultate au gust normal de zahăr, însă li se poate da ușor o aromă specifică. Sculpturile 3D astfel obținute pot fi folosite ca suport  pentru torturile de nuntă, glazuri de prajitură, elemente decorative, sau pot fi consumate separat.

„Asta e partea cea mai interesantă pentru noi”, spun tinerii designeri, „transformarea zaharului într-un mediu sculptural, care poate începe să definească el însuși forma mâncării, nu invers, și chiar să susțină structuri complicate. “

Tehnologia modernă, alături de gastronomia moleculară, transformă modul în care produsele alimentare sunt create și consumate. Așteptăm cu nerăbdare vremurile în care vom cumpăra imprimante 3D în loc de roboți de bucătărie și gătitul, în forma sa tradițională, va deveni o opțiune culinară, nu o necesitate.

sl4sl5sl

Comments are closed.