The Connected Self

Ioana Trusca_vocabular/kəˈnɛkted sɛlf/

substantiv compus

1.  „Connected self” poate fi tradus drept „sinele conectat”.

2. Este un termen regăsit ocazional în conversațiile despre inovație și tehnologii inteligente; în aceeași discuție ar putea apărea și termenii quantified self sau self-tracking.

3.  Se folosește pentru a descrie combinația dintre procesul de auto-conștientizare sau cunoaștere de sine (self-awareness) și tehnologie.

4. Mai exact, connected self se referă la toate felurile și obiectele de tip wearables prin care astăzi putem observa legătura dintre mediul înconjurător și propria existență. Aplicația Worldbeing, de exemplu,  ne spune în timp real ce amprentă lasă acțiunile noastre asupra mediului. În plus, putem observa, nota și analiza activitatea fizicăpsihică sau emoțională în orice moment al zilei.

5. Partea înspăimântoare a acestor conexiuni informaționale este că deschid ușa către un nou tărâm cu „feluri de a fi” ideale și obsesive. Dar, în același timp, ne ajută și să devenim mai receptivi.

6. Până la urmă, tehnologia e o unealtă care ne asistă în calibrarea propriei intuiții și în plus facilitează o umanizare care nu o să depindă neapărat de obiecte inteligente odată ce va deveni obișnuință.

7. În momentul de față, cele mai populare aplicații și dispozitive care au și potențialul să se dezvolte în feluri nebănuite, au legătură cu inteligența emoțională – mood trackers. Câteva exemple găsiți aici, aici și aici.

Vocabularul Ideas Lab îşi propune să faciliteze navigarea și înțelegerea ideilor inovative de pe site și nu numai.

Ilustrație de Ioana Trușcă.

Comments are closed.