The Bios Urn

Deși e un moment inevitabil din fiața fiecăruia, cei mai mulți dintre noi ne gândim rar la moarte și la ce se întâmplă cu rămășițele noastre trupești. Nu este un topic ce apare ușor în conversații. Asta, însă, nu înseamnă că subiectul nu lasă loc de inovație pentru designeri pricepuți.

Creat inițial în 1997 de Gerard Moline și reimaginată în 2013, Bios Urn este un fel de ghiveci deștept ce transformă cenușa proprie (sau a persoanelor dragi dacă și-au manifestat dorința) într-un copăcel la alegere. Vasul ecologic conține semințe în jumătatea superioară care germinează înainte ca rădăcinile să crească prin secțiunea inferioară care conține cenușa. De asemenea, pentru a se asigura că planta va crește sănătos, Estudio Melanie au apelat la ingineri software și hardware pentru a crea un senzor care se află deasupra solului. Acesta monitorizează lumina, calitatea apei și temperatura atmosferei înconjurătoare, și trimite informațiile agregate posesorului prin intermediul unui app.

Odată ce copăcelul a crescut suficient de mult, vasul, construit din material biodegradabil, poate fi plantat undeva în mediul natural. Chiar dacă subiectul rămâne în continuare tabu, s-ar putea ca în viitorul nu foarte îndepărtat pădurile să înlocuiască cimitirele. Bios Urn poate fi comandat online pentru 145 dolari.

bios-urn-for-pets-1bios-urn-ashes-to-treebios-incube-bios-cube-design-biodegradeable-barcelona-spain_dezeen_936_2

Comments are closed.