Sponge Suit

Screen Shot 2015-10-28 at 11.00.09 AM

Iată un produs pentru cei care cred că planeta poate fi salvată de fiecare dintre noi, cu suficientă asumare și cu convingerea că nici un gest nu este prea mic. Sponge Suit este un costum de baie ce absoarbe și stochează poluanții din apă și te ajută să cureți (foarte) puțin oceanul planetar cu fiecare baie în mare.

Prototipul, prezentat în cadrul concursului Reshape15: Wearable Technology Competition, are un design futurist și e format dintr-un schelet de plastic elastic printat în 3D și un material de umplere ca un burete. Acesta din urmă este un material pe bază de carbon, extrem de rezistent la apă și foarte poros, ce absoarbe tot ce nu este apă, până la de 25 de ori greutatea proprie. Materia absorbită rămâne stocată ermetic în textura ondulată a materialului și este eliberată doar când acesta este adus într-o stare lichidă, la 1000 de grade Celsius. Încălzit astfel, buretele poate fi și reciclat într-un nou costum de baie gata de scufundare. Inventatorii și-au imaginat că, în viitor, vor exista curățătorii speciale pentru curățarea și reciclarea acestor cotume.

Iată ce spun ei: „Credem că tehnologia purtabilă poate avea un rol important în repararea relelor văzute sau nevăzute încă pe care le-a făcut până acum avansul tehnologic. Sponge Suit își propune să transforme înotul într-o activitate eco-friendly, ajutând la curățarea mărilor în timpul înotului, bras cu bras.”

RESHAPE15_9AU7_SPONGESUIT_Pagina_2-962x644RESHAPE15_9AU7_SPONGESUIT_Pagina_1-962x644

Comments are closed.