Spider Dress

Obiectele vestimentare au avansat încetul cu încetul de la pattern-uri complicate, ce n-ar putea exista în realitate decât cu ajutorului tehnologiei 3D, la pattern-uri și mai complicate, ce incorporează elemente inginerești și de design interactiv, în cazul de față cu scopul de autoapărare.

Odată ce intri în spațiul personal al purtătoarei scutului/ corsetului Spider, informațiile pe care le transmiți non-verbal (prin wireless biometrics) vor fi transformate în mișcări de auto-apărare – membrele păianjănului vor începe să se miște. Alături de senzorii de proximitate, care și ei declanșează membrele de pe omoplați,  obiectul devine metamorfozarea fizică a fricilor tale declanșate la întâlnirea cu X sau Y, și un fel de reminder vizavi de cum percepem interacțiunile de zi cu zi.  

Obiectul a fost printat 3D în totalitate – prin technica SLS (selective laser sintering) – și este coordonat de un sistem Intel, plasat pe spatele purtătorului. Designerul olandez Anouk Wipprecht a creat instalația alături de arhitectul Philip H. Wilck de la Studio Palermo și de New Devices Group din cadrul Intel. Wipprecht are un soft spot pentru technological couture, unul din proiectele anterioare fiind o rochie imună la electrocutare.

Proiectul Spider Dress a fost prezentat publicului săptămâna trecută la renumita convenție anuală CES din Los Angeles.

3040233-inline-i-1-the-spider-dress-fends-off-unwanted-advances-with-its-clawsrochieeerochieeee

Comments are closed.