Solid Light

De data asta, am dat peste o experienţă vizuală în cadrul căreia poţi anima o serie de fotografii statice la prima vedere, cu ajutorului unui instrument DIY, demn de mişcarea Maker. Solid Light este un proiect 3D gândit de artistul francez Guilhem Nicolas – aka Jadikan-LP – şi realizat cu ajutorul fotografului  Jean-Francois Delamarre.

Designul obiectului – Solid One – aferent celor opt fotografii stereo (realizate cu un aparat stereo cu două lentile), poate fi downloadat de pe internet şi materializat cu ajutorul FabLab. Solid One este de fapt o unealtă pe care Jadikan a vrut să o ofere publicului pentru a-şi anima tablourile cu lumini, o tehnică pe care o practică de aproape 10 ani. Light painting e o tehnică foto – obţinută fie din mişcarea camerei, fie a luminii în faţa camerei – folosită în scop artistic de la Man Ray încoace. Pentru proiectul de faţă, artistul francez foloseşte o combinaţie de două tehnici, cea menţionată şi stereoscopia, tehnică ce adaugă tridimensionalitate imaginii. Set up-ul folosit de artist aici, ca şi în mai toate proiectele lui, include o cameră cu telecomandă (digitală, de obicei), un trepied, o locaţie cu care se simte confortabil şi obiecte care luminează (construite de el, în mare parte).

Jadikan este un cuvânt în limba malaieză care înseamnă „a face, a crea sau a transforma,” iar Solid Light este un bun exemplu de experiment artistic ce incorporează ideea de opensource.

DIY-stereoviewer-lightpainting-3D-designboom-01n 1247220831898DIY-stereoviewer-lightpainting-3D-designboom-11

Comments are closed.