ROOT

Datorită atenție crescute pe care oamenii încep s-o acorde alimentației și sursei de proveniență a produselor naturale, grădinile inteligente de apartament – cum ar fi Niwa și Click & Grow – devin din ce în ce mai populare. Ultimul jucător care se alătură acestui trend este designerul Eric de Feo, de la Ohneka Farms.

ROOT este un sistem hidroponic care poate găzdui până la 16 legume, sau plante aromatice, fără a fi necesară utilizarea de pesticide sau alte substanțe toxice. Grădina de casă inteligentă are capacitatea de a regla lumina și atmosfera (cu ajutorul unui sistem de LED-uri ce recreează condițiile naturale), precum și cantitatea de nutrienți și apă, pentru a asigura creșterea optimă a plantelor. Similar exemplelor precedente, toate setările pot fi sincronizate de către utilizatori via Wi-Fi prin intermediul unui app pentru smartphone.

Prototipul, care a fost printat 3D cu ajutorul creativilor de la Shapeways, este în prezent în căutare de susținători pe platforma de crowdfunding Indiegogo. Dacă totul merge conform planului, ROOT va fi disponibil începând din noiembrie, 2015.

ohneka-farms-root-smart-hydroponic-gardening-system-designboom-07ohneka-farms-root-smart-hydroponic-gardening-system-designboom-04ohneka-farms-root-smart-hydroponic-gardening-system-designboom-12ohneka-farms-root-smart-hydroponic-gardening-system-designboom-01

Comments are closed.