Primo

Copiii au şansa să deprindă cam orice abilitate când sunt mici, cu atât mai mult dacă este prezentată într-o formă atractivă. Primo este kitul de programare al unui roboţel din placaj pentru copii între patru şi şapte ani. Asemeni roboţilor Bo and Yann, creatorii şi-au propus să stimuleze minţile copiilor într-ale programării, când sunt încă fragede. Kitul lor, însă, este targetat către copiii care nu ştiu să citească încă, dar pot intui logica limbajului pentru a-şi forma o bază pe care să o exploreze mai târziu.

Echipa Solid Labs din Londra şi-a găsit inspiraţia în sistemul de programare Logo, popular în anii ‘70, pe care l-au simplificat pentru a crea o jucărie. Kitul Primo cuprinde pe lângă cutia de programare şi câteva cuburi cu instrucţiuni, o jucărie open-source (şi unisex) numită Cubetto. Cuburile – de diverse culori – conţin comenzi de genul mers în faţă (roşu), stânga (albastru), dreapta (galben) şi un function block care ajută la crearea unor tipare de deplasare mai complexe. Cutia conţine un circuit Arduino, care, odată cu creşterea în vârstă, poate duce jucăria la un alt nivel.

Copiii vor învăţa de mici să nu fie doar consumatori, ci și să lucreze pentru a deveni chiar ei creatori. Pe lângă asta, jucăriile de genul deschid o discuţie mai amplă despre expunerea copiilor la un nou limbaj, pe lângă matematică sau limbi străine.

olivia-1<blocksa href=”http://ideaslab.ro/wp-content/uploads/2013/12/all.jpg”>allprimo

Comments are closed.