Poetic Router

Poetic Router este un proiect creat de Saurabh Datta care are ca scop investigarea posibilităților de utilizare a platformelor IoT dincolo de funcționalitățile tipice pe care le avem de obicei în vedere. Întrucât majoritatea discuțiilor despre device-uri prinse în rețea se coagulează în jurul securității, Poetic Router explorează transmisiunea prin rețea ca o modalitate de a genera poezie prin reinterpretarea datelor găsite pe servere.

Device-ul a fost conceput ca un router intermediar pe un Arduino Yun. Metoda de funcționare este relativ simplă: se conectează la routerul de acasă al utilizatorului și apoi creează un Access Point astfel încât alte device-uri să se poată conecta instantaneu la „generatorul de poezie”. Odată conectat, acesta poate afla IP-ul calculatorului și, implicit, poate monitoriza traficul și conexiunea cu diverse servere. Apoi scanează datele pentru a găsi linkurile accesate și descarcă textul de pe paginile html. Corpusul mare de text astfel creat este mai apoi transmis într-un speech engine care generează un poem pe care utilizatorul îl poate asculta printr-un transmițător FM. Într-un fel, Poetic Router ia locul routerului obișnuit, pe care fiecare dintre noi îl avem acasă, și printr-o funcție mai deosebită convertește în poezie tot textul de pe paginile pe care le-am vizitat.

Poetic Router poate părea un moft, însă el demonstrează că tehnologia nu este încărcată numai cu valorile arhitectului care a creat-o, ci i se poate da o nouă semnificație pentru a servi mai multor scopuri și funcționalități.

poetic-router_06-800x500poetic-router_04

Comments are closed.