NeoLucida

Când Pablo Garcia și Golan Levin și-au propus să colaboreze, miza lor a fost aceea a unei provocări, nu a creării unui nou produs. NeoLucida e un instrument optic pentru desen cu origini în secolul al XIX-lea, care tocmai a fost updatat la secolul XXI.

Inventată în 1807 de Sir William Hyde Wollaston, Camera Lucida era o prismă pe un suport ajustabil, prin care artistul se uita în timp ce desena, astfel obținând o suprapunere perfectă a realității cu ilustrația. Actuala NeoLucida e ușoară, compactă și ușor de manevrat, complet non-electronică și lansată printr-o licență open-source. De asemenea, e cea mai ieftină variantă a acestui obiect inventată vreodată.

Deși proiectul are o pagină de Kickstarter, el va fi fost finalizat odată cu prima serie de obiecte distribuite, după care artiștii plănuiesc să publice toate notițele de design, cât și contactele furnizorilor lor, printr-o licență Creative Commons sau Open-Source Hardware, astfel încât oricine va putea să continue producția acestui proiect cu potențial comercial. Până atunci, însă, bucurați-vă că “deranjați” cursul istoriei cu un obiect media arheologic.

lucinda03-640x514lucinda01-640x405

Comments are closed.