NASA Orbit Pavilion

Deasupra capului nostru orbitează zilnic câteva sute de sateliți activi în telecomunicații, înregistrare de date meteo, sau diverse măsurători. Cât timp fluxul vieții nu ne este afectat și ne bucurăm în continuare de toate serviciile cu care ne-am obișnuit pe Pământ, nu prea ne gândim la existența lor celestă.

Într-o încercare de a transforma invizibilul în ceva ce poate fi observat de noi toți, NASA a contactat studioul de arhitectură Studio KCA, iar colaborarea lor a rezultat în crearea unei instalații prin care vizitatorii pot simți prezența sateliților la nivel intim. NASA Orbit Pavilion este un spațiu în formă de scoică dotat cu un sistem surround-sound de boxe din care aud 20 de sunete distincte, fiecare sunet corespunzând unui satelit – printre care și Stația Spațială Internațională – ce înconjoară globul. Vizitatorii pot auzi instrumente muzicale, un val care se sparge, sau foșnetul unei ramuri de copac în vânt, fiecare sunet reprezentând o interpretare fonică metaforică a misiunii satelitului corespunzător. Stația Spațială Internațională este reprezentată printr-o armonie de voci umane care se modifică în timp pentru că și astronauții de pe stație se schimbă.

În acest moment, pavilionul se află la Jet Propulsion Lab din Pasadena, iar pe perioada verii se va muta la Grădina Botanică Huntington din San Marino, California.

535731619CKxcE09WwAEU5xHDD013_HERO_NASA-JPL-Caltech-2000x1335

Comments are closed.