Musi

Se spune că un spațiu de lucru dezordonat sporește creativitatea, iar birourile unor scriitori, artiști, ori oameni de știință celebri par să demonstreaze această teorie. Cu ideea asta în minte, designerul Ernest Warzocha a creat Musi, un device care transformă dezordinea înconjurătoare în muzică. Instrumentul neconvențional se folosește de senzori pentru a detecta obiectele din apropiere și a le atribui un sunet muzical. Cu cât sunt mai multe obiecte, cu atât melodia devine mai complexă.

În dezvoltarea lui Musi, Warzocha a fost inspirat de metode creative de învățare pentru copii, cum ar fi Cubetto. „Procesul de învățare este legat de o corelație între minte și corp. Noi percepem și învățăm acționând în lumea fizică”, spune designerul. „Experiențele de zi cu zi și semnificațiile lor sunt încorporate în lumea din jur. În acest caz, în timp ce manipulăm obiectele din jurul nostru, acționând prin ele, le dăm un sens nou, muzical.”

Deși prototipul a fost creat ca parte a lucrării de diplomă, Warzocha crede că aplicațiile lui Musi nu se opresc aici. El ar putea constitui și o metodă interactivă prin care oamenii nevăzători să exploreze spațiul cu ajutorul sunetului.

32510a31993625.569401f40bca7Screen Shot 2016-04-06 at 11.56.38

Comments are closed.