Lunchbox

large_aea30866-dd19-453d-a280-ed12f284df8f

Cutiile de donații plasate strategic lângă casele de marcat au o logică destul de simplă în spate: e mult mai ușor să-ți amintești să donezi când ții mărunțișul primit ca rest în mână. Însă, din ce în ce mai puțini dintre noi plătim cu numerar. La asta s-au gândit și cei de la Mary’s Meals, o organizație caritabilă care strânge bani pentru mesele copiilor din țări sărace, când au conceput Lunchbox.

Creat în colaborare cu agenția Earnest Labs, Lunchbox permite donarea de bani cu o simplă atingere a cardului bancar. Suma, care este fixă – 30 pence (aproximativ 1,80 lei) – poate asigura cinci mese la școală pentru un copil din India, Haiti, Malawi, sau Liberia.

Lunchbox va fi testat timp de trei luni în cinci cafenele și restaurante populare din Londra. Dacă rezultatele sunt încurajatoare, acesta va fi distribuit și în alte localuri din UK. Ne așteptăm ca inițiative de acest gen, care folosesc noile tehnologii pentru a reduce pașii procesului de donație, să crească în număr și inventivitate.

large_fcecb827-6da9-44dd-81c8-76e472c9df36lunchbox-charity-pay-terminal-640x0

Comments are closed.