Living Language

Screen Shot 2015-09-16 at 8.46.59 AM

Literele sunt statice chiar dacă mesajele pe care le transmit curg într-un flux continuu. Scrisul de mână devine din ce în ce mai greoi, pe măsură ce tastaturile devin noile stilouri. Dar lucrurile nu trebuie să rămână neapărat așa. Ori Eliasar, un designer din Ierusalim, a dorit să schimbe acest status-quo. Astfel, artistul a creat un font viu, dinamic, care se mișcă și trăiește. În cadrul proiectului său Living Language, Eliasar a folosit bacteriile Paenibacillus Vortex pentru a transforma alfabetul paleo-ebraic demult dispărut în alfabetul ebraic modern.

Bacteriile au fost crescute în vase Petri, pe agar (o substanță care încurajează creșterea culturilor de bacterii), în forma literelor alfabetului paleo-ebraic. Eliasar a adăugat apoi conturul literelor ebraice moderne cu ajutorul unei proteine cu care bacteria Paenibacillus Vortex se hrănește. Vasele Petri au fost apoi introduse într-un cuptor, la temperatura de 87.8 grade Fahrenheit, astfel încât bacteriile să aibă mediul propice pentru a incuba și pentru a se hrăni cu proteinele adăugate. Bacteriile ajung în acest mod până la conturul trasat de artist, dând formă noilor litere ebraice.

Proiectul a fost creat ca parte a tezei finale a lui Eliasar, pe care o va susține la Academia de Arte și Design Bezalel din Israel și reflectă interesul tânărului designer pentru tipografie și modalități de a exprima vizual diversele limbi. Living Language este în fond o modalitate de a construi o legătură vie între trecut și prezent, între perioade istorice diferite ale unui popor.

3050567-slide-s-2-a-living-typeface-grown-from-bacteria

Comments are closed.