Liquid MIDI

Liquid MIDI este o pânză cu ajutorul căreia poți compune muzică sau poți pur și simplu experimenta cu sunetele, miza proiectului fiind îmbinarea esteticii și a morfologiei într-un design minimalist. Bineînțeles, pentru a face dintr-un material textil un instrument muzical, e nevoie de ultimele tehnologii și de multă imaginație. Toate electronicele utilizate au fost imprimate prin serigrafie pe o suprafață textilă, acestea comunicând cu software-ul dorit prin protocolul MIDI, cu ajutorul unui micro-controller Arduino.

Creată de Esteban de la Torre și Judit Eszter Karpati, Liquid MIDI dărâmă mitul ierarhizării simțurilor, demonstrând că fel și fel de senzații pot fi integrate într-o experiență singulară. Proiectul își propune să ofere o imagine mai echilibrată și coerentă a perceperii și interpretării realității. Intenția creatorilor a fost aceea de a permite utilizatorului să experimenteze o interacțiune echilibrată și angajată, astfel încât acesta să nu se concentreze numai asupra importanței esteticii, dar și la ceea ce o face funcțională și extrem de importantă în varii sfere ale vieților noastre.

Proiectele de tipul Liquid MIDI fac mai mult decât să aducă în prim plan un mod inedit de a aduce laolaltă varii tehnologii. Aceste proiecte ne arată că, de fapt, viitorul va fi total diferit de ceea ce trăim și experimentăm în mod convențional astăzi, iar tehnologia ne va face să regândim complet locul nostru în lume.

5_1000x667_colour_corrected_311962Screen Shot 2015-07-30 at 9.51.21 AM

Comments are closed.