Ideas Lab Mixtape #1

11040034_10152683093055373_131766809_nIlustrație: Dragoș Munteanu.

Nu reprezintă o noutate faptul că muzica are puterea de a ne influența starea de spirit, calmându-ne, energizându-ne sau introducându-ne într-o stare de visare. În plus, proiecte recente încearcă să utilizeze noile tehnologii pentru a măsura științific efectul muzicii asupra corpului uman și cum aceasta poate ajuta la îmbunătățirea condiției fizice și psihice.

Dincolo de relația muzică-inspirație, la Ideas Lab suntem în special interesați de cum un stil muzical ne poate face mai productivi și focusați pe ce avem de făcut. Împreună cu prietenul Dragoș Munteanu, ilustrator grafic și DJ în Londra, în următoarele luni vom produce câteva mixtape-uri customizate special pentru a induce efecte benefice muncii creative.

Pentru început am ales genul hip-hop, soundtrack-ul străzii și al go-getter-ilor. A pornit similar jazzului, într-un mediu tulburat și caracterizat prin discriminare, acționând ca o voce a oamenilor nedreptățiți și ca o expresie a libertății. Deloc întâmplător, majoritatea versurilor tratează teme precum gentrificarea, sistemul politic și cel justițiar, istoria recentă, lupta de clasă sau viața din stradă. De asemenea, ele transmit tinerei generații un mesaj motivațional, să devină mai buni, să viseze mai sus și să go out there and get it, în general. Cu ajutorul hip-hop-ului, înveți să nu mai privești cu teamă schimbările și provocările, și să ai o mentalitate de învingător. Recomandăm a fi ascultat în timpul fazelor de planificare și de stabilire a obiectivelor pentru că are puterea de a ne forța limitele și de a ne determina să trecem la fapte.

” You know very well who you are

Don’t let ’em hold you down, reach for the stars”– Notorious B.I.G.

Ideas Lab Mixtape #1 by Ideas Lab on Mixcloud

Ca mai tot ce facem, și acest proiect este unul experimental, menit să ne testeze teoriile într-o manieră jucăușă. Așteptăm reacții și sugestii oricând la hello[at]ideaslab.ro.

Comments are closed.