Hot Wire Extensions

studio-ilio-psfk

Ce ar putea părea o colecție de scaune de designer este, de fapt, rezultatul unui experiment deștept de reciclare care ar putea fi preluat cu succes la scară industrială. Doi absolvenți de la Royal Collage of Art au găsit o cale să solidifice pe structuri de sârmă pulberea de plastic rămasă de la imprimarea 3D, dând naștere unor obiecte funcționale cu aspect sofisticat.

Convinși că originalitatea funcției și a esteticii vin din originalitatea procesului, cei doi designeri de la Studio Ilio au produs Hot Wire Extensions folosind un principiu extrem de simplu. Se ia o sârmă subțire din aliaj de nichel, crom și fier, se modelează în forma dorită și apoi se bagă într-un container umplut cu nisip silicat și pulbere polimerică rămasă în urma printării 3D. Apoi, capetele firului de nichel se conectează la curent până se-ncălzește (împreună cu nisipul) la 500 de grade. Praful de plastic se topește și se lipește, întărindu-se într-o sctructură solidă ce urmărește scheletul de sârmă inițial.

În drumul său rapid spre popularitate, printul 3D s-au întâlnit frecvent cu eforturile pentru sustenabilitate, generând de la imprimate DIY din piese refolosite la soluții de printare cu plastic reciclat. Însă, atunci când printezi folosind sinterizarea selectivă cu laser (SLS – una dintre cele mai populare metode), jumătate din material se pierde fără posibilitatea de a fi reciclat. Până acum.

studio-ilio-3d-printing-powder-psfkwaste12-936x644

Comments are closed.