Homemade 3D Fashion

Acum mai bine de doi ani, ne minunam la orice apariție artistică ce conținea noțiunea de 3D. Cu fiecare anotimp, ne apropiem tot mai aprig de momentul ăla în care biroul de-acasă va conține, printre altele, o imprimantă 3D cu care vom putea printa un nasture lipsă de la camașă sau un ornament de tort.

Până la momentul ăla, însă, Danit Peleg, studentă la Shenkar în Tel Aviv, și-a construit colecția de haine de final de diplomă cu ajutorul tehnicii și a făcut-o chiar din propria casă, cu propriile imprimante 3D (unele din ele, închiriate). Ideea ei a pornit de la dorința de a elimina middleman-ul – personajul care i-ar fi vândut materialele dorite – si de a accesa un nou nivel de custom made. Pentru asta, Peleg s-a apucat să studieze procesul de printare 3D și a gasit soluția, dacă nu ideală, măcar aproape, de a printa o textură suficient de fluidă încât să treacă drept îmbrăcăminte pret-a-porter. Ca să ajungă la un rezultat satisfăcător, artista a încercat o varietate de imprimante (Makerbot, Pursa, sau Witbox – varianta câștigătoare) și câteva materiale (PLA, soft PLA, filaflex), iar 2000 de ore mai încolo, metrajele au fost gata – câte 20 de ore pe metru de material.

La nivel tehnologic, Peleg a fost ajutată de TechFactoryPlus și XLN. Cât despre viitorul relației dintre oameni și hainele de pe ei, simbioză e unul din cuvintele care ne apar în minte.

bigtry3-1danit3bigtry-1

Comments are closed.