Gone For Good

De la haine pe care nu le mai purtăm, până la electrocasnice peste care s-a depus praful, multora dintre noi le este ocupată casă de lucruri nenecesare. Știm că am putea să le donăm celor care au nevoie de ele, dar lipsa de timp, sau lipsa de informații despre locuri de colectare, ne fac să amânăm fapta bună de la o zi la alta.

Gone For Good încearcă să elimine acest obstacol ajutându-te să donezi bunuri fără efort unei organizații caritabile la alegere. Cum funcționează: îți instalezi aplicația pentru smartphone Gone For Good, faci o poză obiectului pe care vrei să-l donezi, introduci câteva detalii (tip de obiect, grad de uzură, vechime) și alegi ONG-ul căruia vrei să-l donezi. Dacă acceptă, te vor contacta pentru a stabili împreună data și ora la care să-l colecteze. Appul e prevăzut inclusiv cu un sistem de tracking care îți permite să te asiguri că donația ta a ajuns unde trebuie. Iar procesul de preluare nu reprezintă un efort suplimentar pentru organizațiile care oricum folosesc camionete pentru a colecta donații.

Aplicația a fost creată de Reason Digital, o antrepriză socială din UK. După ce a fost testat pilotul în Manchester, serviciul s-a răspândit în întreaga insulă în parteneriat cu zece ONG-uri: British Heart Foundation, Cancer Research UK, Debra, Mind, Oxfam, Shelter, St. Ann’s Hospice, Sue Ryder, The Salvation Army și Willow Wood. Sperăm ca modele similare să apară în curând și în alte țări din Europa.

gone-for-good-1Gone-for-Good-796x398

Comments are closed.