Fungus Inhale Vaccination

Ciupercile sunt în mare folosite în scopuri recreaționale, fie în gastronomie, fie la petreceri sau alte evenimente unde e recomandabil să te deconectezi de la „cruda” realitate. Dar, dincolo de aceste metode amuzante de a folosi ciupercile, regnul fungi poate fi folositor și în medicină. Celine Park de la Royal Collage of Art a inventat o metodă de a livra vaccinurile prin intermediul mult plăcutelor ciuperci.

Conceptul dezvoltat de Park implică impregnarea ciupercilor cu un virus atenuat, un patogen împotriva căruia corpul poate dezvolta imunitate. Virusul devine parte integrantă a sporilor ciupercilor (acele particule mici pe care aceste organisme le folosesc pentru a se reproduce), iar aceștia sunt mai departe inhalați de oameni. Astfel, în loc de a avea parte de o injecție pentru a te imuniza împotriva diverșilor virusuri, poți inhala direct substanța activă, fără durere și efecte secundare. Vaccinurile sunt mai ușor de transportat și răspândit în corpul nostru prin inhalare, mai ales atunci când vaccinul atenuat este absorbit de ciupercă. Mai mult decât atât, vaccinuri inhalate pot ajuta la atingerea imunității de mai mulți oameni, în timp mai scurt.

Pentru acest proiect, Park a lucrat cu Dr. Kanghoon Lee, un cercetător din Coreea, care este în prezent într-un program de doctorat la KAIST (Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea), pentru a oferi proiectului ei tăria științifică care să facă produsul vandabil.

Ceea ce este promițător în cadrul acestui proiect este modul în care ciupercile ar putea avea un impact asupra producției de vaccinuri. Ne putem imagina ferme de vaccinuri sau pacienți capabili să crească propriile vaccinuri la fel de ușor precum ciupercile. Acestea pot supraviețui și crește chiar și în medii mai dificile. Prin urmare, se pot extrage cantități mai mari de proteine ​​de vaccin la un preț mult mai mic. Rămâne de văzut dacă companiile big-farma vor pune bețe în roate sau vor încuraja un proiect ce va putea aduce tuturor medicamente vitale la un preț accesibil.

3048793-slide-s-8-inhale-your-next-vaccine-through-magic-mushroomsMinkyung-Celine-Park_dezeen_784_14Screen Shot 2015-08-05 at 7.36.45 AM

Comments are closed.