Flippaper

Jocurile de tip arcade au cunoscut în ultima vreme o revenire în forță, fapt care se încadrează, alături de pick-upuri și aparate foto cu film, în trendul retro. Artiștii Jérémie Cortial și Roman Miletitch, însă, s-au gândit să îmbine tehnologii vechi cu cele mai noi pentru un plus de creativitate.

Flippaper arată la prima vedere ca orice pinball machine. Dar, la o privire mai atentă, se observă că traseul labirintic prin care trebuie să treacă mingea pentru acumularea de puncte este absent. Aici intervine inventivitatea creatorilor și imaginația jucătorilor. Cu o mână de markere colorate și urmând câteva reguli simple – sunt acceptate puncte, linii și forme geometrice închise -, jucătorii își pot desena propriul traseu. Cu o singură apăsare de buton, Flipper scanează desenele și le transformă într-un ecran interactiv.

Iar rezultatele sunt extraordinare. „De la desene de unul singur, în echipă, la ruperea hârtiei pentru a corecta (sau ruperea dintr-o altă hârtie pentru a lipi o parte), până la „jucarea” propriul tricou. Este un sentiment uimitor să vezi cum proiectul tău traiește dincolo de așteptările tale”, spune Miletitch. În plus, Flippaper are avantajul de a putea fi jucat într-un număr infinit de variante. Singura restricție pe care o poți avea e creativitatea proprie.

1603-Digiplayspace-9243-800x500Screen Shot 2016-04-13 at 12.22.37

Comments are closed.