Dromos

Dromos este o reprezentare surprinzătoare a conceptului filosofic de „știință a vitezei”, elaborat de Paul Virilio și botezat tot de acesta „dromologie”. Dezvoltarea rapidă a tehnologiei împinge umanitatea către o evoluție accelerată, însă efectul secundar negativ este că această accelerație continuă va duce mai devreme sau mai târziu la un accident. Artiștii media Mathieu Le Sourd (MAOTIK) și Eric Raynaud (FRACTION) au conceput spectacolul dorind să ilustreze exact acest principiu.

Participanții sunt „scufundați” timp de 40 de minute într-o simfonie de sunete și imagini supuse esteticii vitezei, prin care le este indusă ideea de dezintegrare inevitabilă. Proiecțiile sunt făcute pe o jumatate de sferă, iar grafica acestora a fost realizată special pentru domul Satosphere din Montreal.

Important de subliniat, Dromos este un spectacol live. Cei doi artiști spun că una dintre cele mai mari provocări ale proiectului a fost manipularea elementelor grafice în timp real și sincronizarea cu celelalte tipuri de media folosite. Rezultatul a fost impecabil, ceea ce a transformat Dromos în unul dintre highlight-urile celei de-a 14-a ediții a festivalului de artă digitală MUTEK din vara acestui an.

dromos_1dromos_3dromos_2

Comments are closed.