Dato DUO

Există numeroase proiecte care își propun să introducă tehnologia în lumea copiilor prin diverse jocuri și sisteme de codare ușor de înțeles și aplicat. Majoritatea se concetrează pe dezvoltarea abilităților de programare în speranța că asta îi va pregăti mai bine pentru viitorul digital. Toon Welling și David Menting, însă, au decis să educe copiii în alt domeniu al viitorului: producția de muzică electronică.

Dato DUO, proiectul celor doi designeri olandezi, îndeamnă copiii să facă experimente cu diverse sunete jucându-se împreună. În timp ce unul folosește o parte a lui Dato DUO pentru a reda o melodie, altul folosește cealaltă parte pentru a modifica melodia adăugând efecte sonore cu ajutorul unui sintetizator. Deși DUO a fost conceput pentru copii, el poate fi folosit și de adulți, segmentul de vârstă recomandat de designeri fiind foarte larg: între 3 și 99 de ani.

Pentru a produce device-urile, Welling și Menting au lansat o campanie pe Kickstarter și au strâns deja suma dorită de 60.000 dolari. Dato DUO va fi livrat susținătorilor începând cu aprilie 2017.

Nu este primul proiect care își propune să apropie copiii de lumea creației muzicale – am scris în trecut despre Noisy Jelly. Dacă toate semnele sunt corecte, asistăm la creșterea următoarei generații de compozitori și producători muzicali.

dato-DUO-synthesizer-designboom-04-818x460dato-DUO-synthesizer-designboom-03-818x573Screen Shot 2016-06-15 at 09.10.04

Comments are closed.