ARC Pen

Boala Parkinson este ireversibilă şi conduce adesea la izolarea treptată a persoanelor afectate, care întâmpină dificultăţi din ce în ce mai mari în îndeplinirea celor mai simple sarcini cotidiene. Una dintre consecinţele bolii este pierderea controlului asupra mişcărilor fine, ceea ce face ca scrisul de mână să apară înghesuit, neclar şi, în cele din urmă, ilizibil.

Compania de design Dopa Solution a pus la punct un pix inteligent, ARC Pen, al cărui scop este de a ajuta bolnavii de Parkinson să scrie mai citeţ şi mai mare. Prin intermediul unor vibrații slabe, pixul stimulează muşchii mâinii, reducând durerea şi tremorul, şi ajutând utilizatorul să contureze mai clar literele pe hârtie. În timp, programul reţine pattern-ul de mişcări al persoanei şi o poate ajuta să scrie din ce în ce mai clar. Prototipul a fost deocamdată testat pe 14 pacienţi, echipa propunându-şi să continue să îmbunătăţească produsul.

Chiar dacă în epoca Google scrisul de mână nu mai este considerat la fel de important ca în trecut, ARC Pen este totuşi util datorită faptului că reconectează persoanelor afectate de boală la mediul lor, redându-le posibilitatea de a comunica personalizat.

arc_pen

Comments are closed.