Arboreal Lightning

atmos-studio-arboreal-lighting-camden-roundhouse-designboom-01

La festivalul Reverb de anul acesta, publicul a fost învăluit nu numai de muzică ci și de o rețea luminoasă ce pulsează și își schimbă culoarea în ritm cu sala. Arboreal Lightning este o instalație interactivă care transformă sunetul și gesturile într-un mediu imersiv și fluctuant. Semnalele luminoase sunt activate simultan de artiștii de pe scenă și de mișcările publicului.

Un trunchi de copac format din LED-uri ce amintește de miturile new age pornește din centrul scenei, iar ramurile lui luminoase urmăresc structura arhitecturală a sălii și se ridică pe cele 24 de coloane, îmbrăcând arcadele, ascunzându-se prin cotloane neumblate și coborând iarăși într-o explozie de lumină pulsatilă deasupra scenei și în mijlocul publicului. Sunt 1500 de metri de cablu cu LED-uri și 4800 de noduri luminoase ce răspund autonom stimulilor din sală și crează senzația unui cinema fluid.

Lucrarea a fost creată special pentru aula de concert de la Camden Roundhouse, la cererea cântăreței Imogen Heap, pasionată de tehnologie și curatoarea Reverb – festival de muzică clasică contemporană. Fiind elementul central și simbolul grafic al acestei ediții, copacul luminos a interacționat cu muzicienii în timpul concertelor și a fost delectarea publicului în pauze.

Intenția creatorilor de la Atmos Studio este să elibereze energia ascunsă a spațiului de concert și a actului ascultării. Ei au încercat să redea caracterul palpabil al muzicii și să creeze un nou tip de intimitate în relația dintre performer și public printr-o convergență de senzații inefabile.

atmos-studio-arboreal-lighting-camden-roundhouse-designboom-04atmos-studio-arboreal-lighting-camden-roundhouse-designboom-08atmos-studio-arboreal-lighting-camden-roundhouse-designboom-09

Comments are closed.