Algae Bottle

Screen Shot 2016-03-31 at 10.40.08

Algele revin în forță nu doar ca alimente bogate în vitamine, ci și ca materiale naturale și biodegradabile. Ari Jónsson, student al disciplinei Design de Produs la Iceland Academy of the Arts propune folosirea unui compus de alge pentru a înlocui plasticul sticlelor de băut.

Ideea lui ar putea rezolva dilema utilizării materiale care se descompun în sute de ani pentru a crea recipiente din care bem o singură dată pentru ca apoi să le aruncăm. Soluția designerului islandez, prezentată în cadrul festivalului DesignMarch din Reykjavik, se bazează pe o substanță gelatinoasă obținută din apă și pudră de agar (extras din algele roșii) care ia forma unei sticle de băut atâta timp cât există lichid în ea. În clipa în care recipientul rămâne gol, începe descompunerea și  „sticla” își pierde forma.

Fiind vorba numai de materiale 100% naturale, nu există niciun hazard pentru sănătate, apa de băut rămânând intactă din punct de vedere al compoziției. Jónsson atrage însă atenția că apa ar putea prinde după un timp un anumit gust, dar unul care ar putea chiar să ne placă.

algae-water-bottle-by-ari-jonsson_dezeen_936_0Algae-Water-Bottle-Disappear-889x592

Comments are closed.