eNeighbr

eneighbr-1-600x400

Apariția serviciilor de curierat ne-a salvat pe mulți dintre noi de la așteptatul la cozi interminabile la oficiile poștale. Cu toate acestea, nici curieratul nu este cea mai convenabilă opțiune. Intervalele orare de livrare sunt mari și nu putem asigura întotdeauna prezența cuiva acasă.

În toamna anului trecut, în Manhattan și Brooklyn s-a lansat eNeighbr, un serviciu care promite să îi scape pe newyorkezi de această problemă. eNeighbr conectează destinatarii coletelor la o hartă care listează afacerile și persoanele fizice din zonă dispuse să primească pachetul în locul lor. Astfel, cafenele, librării, precum și freelanceri, pensionari sau părinți care stau acasă au ocazia să-și crească ușor veniturile, fiecare livrare fiind plătită cu 3,50 dolari – cost suportat de destinatar.

Evident, e mult mai profitabil să rogi un vecin să primească un colet pentru tine. Însă, în ziua de azi, prea puțini dintre noi ne mai cunoaștem vecinii de scară, sau, în cazul în care facem des cumpărături online, ne este rușine să-i rugăm să fie atenți la sonerie de câteva ori pe lună.

eneighbr_map

Comments are closed.